Fri frakt inom Sverige!
Vagn 0

Svensk kultur och kreativitet finns överallt!

Lotta Dahl coffeeculture creativity design fika forujewelry handmade newyork swedishculture swedishdesign

Genomslaget av svensk kultur och kreativitet i USA växer allt eftersom. När jag tillbringade större delen av påsklovet i New York, hittade jag bevis på detta överallt.

Jag möttes med denna "välkommen"-skylt utanför en svensk designerbutik i Greenwich Village. Senare fikade jag på ett svenskt kaffeställe som heter "Fika", som nu har utökats till 17 kaféer bara på Manhattan. Wow, jag är imponerad!

Den svenska kaffekulturen är vida känd. Termen "fika" (fika/paus) har flera betydelser för mig såväl som för de flesta svenskar. Det är en social institution som handlar om tradition, familj, sällskap, det handlar om att vara en del av ett socialt sammanhang och om att tillhöra.

Visst visste jag att svenskar dricker enormt mycket kaffe jämfört med folk i de flesta länder, men jag var inte medveten om hur snabbt denna tradition har inflytande på andra kulturer.

Senare, medan jag njöt av Tribeca, snubblade jag över ännu ett svenskt kaffeställe! Självklart var jag tvungen att testa den här också. Som väntat var kaffet gott och starkt och medan jag njöt av det kände jag mig glad och glad över att tänka att jag är en del av den svenska kulturen och kreativiteten som påverkar och berikar världen!

Slutligen kunde jag inte motstå att lägga till ett foto från Central Park som föreställer dessa blommande träd och ett löfte om att våren närmar sig. Gott starkt svenskt kaffe och denna utsikt...kan livet möjligen vara bättre?!Older Post Newer Post


  • Ulla Stolt on

    Vilken fin och intressant artikel du skrivit! Att lilla Sverige har en påverkan på USA . Kram från mamma

  • Jeannie on

    I love fika! I miss fika with you Lotta (((HUGS)))


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published